LOGO
MENÚ
INFORMACIÓ
IMPLANTACIÓ DE PLANS DE CARRERA

Estudi i desenvolupament de les capacitats, habilitats, competències i coneixements dels professionals davant de les necessitats i exigències de l’organització.
Pensem en el recorregut idoni de les persones dins les organitzacions. Quins serien els moviments laborals ideals de les persones que estan dins l’organització? És viable? Com es pot fer?
La majoria de les empreses tenen projectes de futur i això vol dir que han de preparar a algunes persones de cara a la substitució dels líders actuals. És evident que hi ha d’haver una bona planificació de la successió dins les empreses i això comporta l’estudi i gestió de plans de carrera.
Planificar carreres professionals donarà molta més consistència a les promocions, a la formació i als desenvolupaments personals en les unitats de negoci. Afavorirà, gràcies al coneixement del talent disponible, les oportunitats de mobilitat o rotació interna dins l’empresa. I tot això, juntament amb l’avaluació del rendiment, ajudarà a treure el màxim partit de l’acoblament entre persones i llocs de treball.